Informatie over KrabiKrabi Stad ligt in de provincie Krabi in het zuiden van Thailand aan de kust van de Andaman Zee. De stad ligt 800 kilometer ten zuiden van Bangkok.
De naburige provincies van Krabi zijn Phang Nga, Surat Thani, Nakhon Si Thammarat en Trang. Krabi heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot ongeveer 35.000 B.C, maar de eerste officieel geregistreerde sporen van menselijke leven in Krabi stammen uit de tijd van het Koninkrijk van Ligor in 1200 na Christus. De provincie Krabi is beroemd om zijn kalkstenen rotsen aan de Andaman Zee en zijn prachtige witte zandstranden zoals Ao Lang en Railay (:Rai Leh). Krabi is een voorbeeld van perfecte harmonie met de natuur.

Met zijn bijzondere kalkstenen rotsen aan de kust en de heldere tropische wateren is Krabi een vakantieparadijs voor het gehele gezin. Tot de betoverende schoonheid van Krabi horen ook de sereniteit van het eiland Phi Phi, de rustgevende beachresorts van Koh Lanta en de overweldigende stranden Railay Beach en Ao Nang.

Krabi Beach ThailandKrabi Excursies en activiteiten

Krabi is voornamelijk bijzonder populair bij rotsbeklimmers en toeristen uit Europa.
Voor de kust van Krabi ligt een groot aantal onbewoonde en onaangeroerde prachtige eilanden die je met dagexcursies kunt bezoeken. Voor de actievere reizigers zijn er in Krabi vele sportieve activiteiten te ondernemen, zoals duiken langs de geweldigde kliffen en in de het helderblauwe water, op zee kayaken, bergbeklimmen, trekking in Krabi. De overweldigende landschap van Krabi biedt uiteindelijk vele avonturen.

Wanneer je in Krabi excursies wilt ondernemen vertrekken er populaire trips vanaf de stranden Ao Nang en Railay Beach. Zo zijn er een eilandentour naar de lokale eilanden van Chicken, Poda en Ton en een eilandentrip die een bezoek brengt aan een aantal mooie eilanden die verborgen liggen in het National Marine Park van Tharnbok Khoranee. Het is ook mogelijk om vanaf hier dagtochten naar de Phi Phi Eilanden te maken. Je kunt ook naar het eiland Ko Lanta en om vandaaruit door te reizen naar de eilanden van Koh Rok, beroemd om hun glasheldere wateren en ideaal om er te snorkelen of te duiken.


Winkelen

Winkelen in Krabi is zeer plezierig en heeft net als in de rest van Thailand vele mogelijkheden. Ao Nang heeft het beste aanbod van producten, van traditionele ambachten tot vele imitatieproducten. Krabi heeft vele kleermakerswinkels, maar ook voor het kopen van meubilair, gouden juwelen en echte merkkleding kun je vanwege de lage prijs en de uitgebreide keus in Krabi terecht. De meeste toeristische winkelgebieden in Krabi liggen bij de stranden.


>>> Meer informatie over: vakantie in Krabi