Algemeen  Nieuws en Media  Reisinformatie  Bestemmingen  Vakanties  Reisorganisaties 
  
Menu
Thailand Vakanties
Links
Zoeken
 
Thailand Reisinformatie


Algemene informatie over ThailandGeschiedenis

De officiŽle naam van het land is het koninkrijk van Thailand. Het is een constitutionele monarchie met als hoofdstad Bangkok. Thailand is gesticht in 1328 en was eeuwenlang bekend onder de naam Siam. Het land is het enige land in Zuidoost AziŽ dat nooit gekolonialiseerd is geweest.

Overheid

Als staatsvorm heeft Thailand een parlementaire constitutionele monarchie met een koning van de Chakri-dynastie aan het hoofd van het land en een minister-president aan het hoofd van de regering.
Thailand is bestuurlijk onderverdeeld in 76 provincies (: changwat). Deze worden bestuurd door een gouverneur. De provincies zijn weer onderverdeeld in 877 districten (: amphoe), elk bestuurd door een districtshoofd. De disctricten zijn onderverdeeld in 7.255 gemeenten (: tambon). Deze bestaand uit dorpen (muban).

Bevolking

Thailand heeft ongeveer 65 miljoen inwoners waarvan 8 miljoen mensen in de hoofdstad Bangkok wonen. Thailand heeft tijdens haar bestaan vele immigranten opgenomen. De mensen die in Thailand wonen zijn van zeer verschillende etnische herkomst, namelijk Thai, Mon, Khmer, Laotiaanse, Chinese, MaleisiŽ, Perzische en Indische. Ruim 80% van de populatie is Thai en 10% is Chinees.

Religie

Het Theravada Boeddhisme is de godsdienst dat door meer dan 90% van alle Thais wordt gepraktiseerd, en oefent een grote invloed uit op het dagelijkse leven. Daarnaast zijn bijna 5% van de Thais Moslim. Amper 1% van de Thais is Christen.

Taal

De officiŽle taal van Thailand is het Thaise. Echter wordt het Engels vrijwel overal begrepen, in het bijzonder in de toeristische plaatsen zoals Bangkok, Chiang Mai, Pattaya en Phuket.

Tijdsverschil

De lokale tijd in Thailand is GMT + 7 uur. Ten opzichte van Nederland is het in Thailand 5 uur later (in de winter 6 uur).

Klimaat

Thailand kent een tropisch klimaat met 3 verschillende seizoenen:
 • het zomerseizoen is vanaf maart t/m mei, waarbij de temperatuur kan oplopen tot 40 graden Celcius of meer,
 • het regenseizoen is vanaf juni t/m september, met overvloed aan zonneschijn en een hoge luchtvochtigheid, en
 • het koele seizoen is vanaf oktober t/m februari, wanneer het nog steeds warm is, maar veel minder vochtig.
De gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Thailand is 28 graden Celcius.
Meer informatie over: Het weer en klimaat in Thailand.

Geografische ligging

Thailand is een hoofdzakelijk Boeddhistisch koninkrijk en ligt in Zuidoost Azie. Het bestrijkt een gebied van circa 510.000 vierkante kilometers. Thailand deelt haar grenzen met Myanmar aan het westen en het noorden, Laos aan het noordoosten, Cambodja aan het oosten, en MaleisiŽ aan het zuiden. In Thailand worden vijf regio's onderscheiden, namelijk Noord, Noordoost, Midden, Zuidoost en Zuid Thailand.
Bekende Thaise steden en eilanden zijn Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai, Phuket, Pattaya, Krabi, Koh Samui, Koh Samet, Hua Hin.
Meer informatie over: Kaart van Thailand.

Natuur en landschap

Het noorden van Thailand bestaat uit gebergte en veel bebosing. De hoogste berg in Thailand is de Doi Inthanon (2590 meter). In het noordoosten bevindt zich het droge en onherbergzame Khorat Plateau. In het zuiden ligt het rivierengebied van de Chao Phraya rivier. Deze rivier mondt uit in de Golf van Thailand. Het zuiden van Thailand loopt uit in een smalle schiereiland Malakka. Dit schiereiland bestaat uit een bergketen die begroeid is met tropische regenwouden. Aan beide zijden liggen voor de kust vele eilandjes.

Praktische informatie en reistips

Voor meer informatie over lokale tijd, geld- en bankzaken, kleding, eten en drinken, bagage meenemen, gezondheid en veiligheid, ga naar: Thailand reistips.
Informatie over noodzakelijke reisdocumenten en de Nederlandse Ambassade in Thailand vind je op Paspoort en visum.Lokale tijd en het weer

Tijd in BangkokHet weer in ThailandLandkaart Thailand

plattegrond van thailand

Fotos Thailand


Foto's
Delen / Share

tip een vriend of kennis over deze website
Rondreizen
Baobab rondreizen thailand  
Baobab Reizen
 
Rondreis Thailand

Djoser rondreizen thailand  
Djoser Reizen
 
Rondreizen Thailand

De Jong Intra groepsreizen thailand  
De Jong Intra
 
Thailand rondreis

Fox groepsreizen thailand  
Fox Vakanties
 
Reizen Thailand

Koning Aap reizen naar thailand  
Koningaap
 
Thailand Rondreizen

Thailandonline reizen  
Thailandonline
 
Rondreis Thailand

 >>> Meer Rondreizen

 
Sawadee rondreizen thailand  
Sawadee
 
Reizen Thailand

NRV reizen Thailand  
NRV Rondreizen
 
Rondreis Thailand

Shoestring Avontuurlijke reizen naar thailand  
Shoestring
 
Thailand Rondreizen

Tui reizen Thailand op maat  
Tui reizen
 
Thailand rondreis

SNP Natuurreizen Thailand  
SNP reizen
 
Groepsreis Thailand

 >>> Meer Rondreizen

Cuba    Egypte    Griekenland    Indonesie    Mexico    Reizen    Spanje    Thailand    Turkije 
home    sitemap    disclaimer    privacy    link opgeven    contact
links