Bangkok Thailand

Bangkok is de hoofdstad van Thailand en is een fascinerende stad vanwege haar rijke cultuur, historie en energieke uitgaansleven. Bangkok was oorspronkelijk een havenstad met de naam Klap Makok aan de oever van de rivier Chao Phraya. Maar nadat Ayutthaya (voorheen de hoofdstad van Thailand) door het Birmaanse leger in 1767 was vernietigd, werd Bangkok door Koning Chakri in 1782 tot hoofdstad van Thailand verklaard. Thailand werd nooit gekoloniseerd waardoor ook Bangkok haar unieke cultuur en erfenis intact heeft kunnen houden. Bangkok is uiteindelijk een combinatie van een grote, dynamische en moderne metropool met een zachtaardige, oude cultuur.
Het oude centrum van Bangkok ligt op het eiland Rattanakosin. Hier vind je de belangrijke toeristische trekpleisters van de stad, waaronder het Koninklijk Paleis (Grand Palace) en diverse tempels. De zakendistricten van Bangkok zijn Bang Rak (Silom) en Sathon, dat herken je meteen aan de wolkenkrabbers.

Bangkok ThailandBezienswaardigheden en activiteiten

Bangkok heeft voor de toeristen vele bezienswaardigheden. In Bangkok zijn schitterende boeddhistische tempels, prachtige paleizen, drijvende markten, talrijke winkelcentra, kuuroorden, trendy clubs en bars.
De boeddhistische tempels van Bangkok onderscheiden zich in hun inspirerende architectuur en bijzondere versiering. Bekende historische tempels van Bangkok zijn Wat Pho, Wat Mahathat, Wat Traimit, Wat Sutat en Wat Saket.
Van de drijvende markten is Damnoen Saduak bekend geworden door de films van James Bond. Deze markt lijkt chaotisch doordat de smalle kanalen zijn vol gepakt met kleine platte boten.
Een ideale plaats om in Bangkok te gaan winkelen is China Town, het oude zakencentrum van Bangkok. En als je er niet van houdt om je nachten te verslapen dan heeft Bangkok genoeg mogelijkheden tot vertier in het nachtelijk uitgaansleven van Patpong, met discotheken, nachtclubs en Gogo bars.

Bangkok informatie


Bereikbaarheid

In 2006 is de nieuwe luchthaven International Airport Suvarnabhumi of New Bangkok International Airport geopend. Dit vliegveld ligt 30 kilometer ten oosten van Bangkok. De luchthaven Suvarnabhumi heeft een directe verbinding met Bangkok m.b.v. de Suvarnabhumi Airport Rail Link. Dit is een hogesnelheidstrein (Skytrain) die rijdt tussen de luchthaven en Bangkok centrum. Met de taxi duurt een rit van het vliegveld naar het centrum ruim 40 minuten. Verder rijden er intercitybussen van de luchthaven naar Pattaya.
Bangkok is het centrale knooppunt van alle spoorlijnen van Thailand. Het belangrijkste station is het Hua Lamphong-station, dat ook het knooppunt is voor buslijnen die Bangkok met andere steden in Thailand verbindt.

Bangkok kaart


Het weer en klimaat in Bangkok

De beste tijd om Bangkok te bezoeken is vanaf de maanden november tot en met februari, wanneer de noordoostelijke moesson een koele, droge wind blaast. De gemiddelde temperatuur overdag is dan 30 graden Celcius. Het hete en droge seizoen is vanaf maart tot en juni, met een gemiddelde temperatuur overdag van 34 graden Celcius. Juli tot en met oktober is het moessonseizoen. Er valt dan het grootste deel van de jaarlijkse neerslag van Thailand en is de luchtvochtigheid gemiddeld 89%.

Weersverwachting in BangkokMeer informatie over Bangkok