Het weer en klimaat in Bangkok Thailand


Het klimaat in Bangkok

Thailand heeft een tropisch klimaat met hoge temperatuur en luchtvochtigheid en dat wordt gedomineerd door moessons. April en mei zijn de heetste maanden van het jaar. Je hoort dan zelfs de Thaise mensen klagen over de hitte.
In juni begint de Zuidwest moesson welke een regenachtige seizoen met zich meebrengt en duurt tot het einde van oktober.
Vanaf november tot eind februari is het klimaat met een koele noordoostelijke wind en een lagere luchtvochtigheid veel minder uitdagend. Dit is ook het belangrijkste toeristenseizoen en de beste tijd om Thailand te bezoeken.
Het noorden en het noordoosten zijn over het algemeen in de winter koeler dan Bangkok en in de zomer heter.

De beste tijd om Bangkok te bezoeken is vanaf de maanden november tot en met februari, wanneer de noordoostelijke moesson een koele, droge wind blaast. Tijdens deze periode rijkt de temperatuur in Bangkok tussen 18 graden Celcius en 32 graden Celcius, terwijl in noordelijk en noordoostelijk Thailand de temperaturen zo laag kunnen worden, (in de ochtend 8 graden Celcius tot graden Celcius en incidenteel 20 graden Celcius), dat de nachten bijzonder koel kunnen zijn en op hogere gebieden de temperatuur onder nul kan zakken.

De zomerperiode of het hete en droge seizoen is vanaf maart tot en juni. In deze periode is de gemiddelde temperatuur in Bangkok ongeveer 34 graden Celcius, maar is 40 graden Celcius met een luchtvochtigheidsniveau van 75% geen uitzondering.
De maand april is voor heel Thailand de heetste maand van het jaar. Dit is dan ook eerder een ideale maand om continu verkoeling in de oceaan of het zwembad te zoeken.

Juli tot en met oktober is het moessonseizoen. In deze periode valt het grootste deel van de jaarlijkse neerslag van Thailand. De luchtvochtigheid is dan gemiddeld 89%, en de gemiddeldetemperatuur in Bangkok is rond 29 graden Celcius.
De moesson eindigt wanneer de windrichting verandert, waardoor droog weer uit het noordoosten wordt aangevoerd. Met name in het noorden van Thailand kan in deze periode zware buien vallen.Weersverwachting in Bangkok
Meer informatie over Bangkok