Hua Hin Thailand

Hua Hin ligt aan de Golf van Thailand, 280 kilometer ten zuidwesten van Bangkok. Hua Hin heeft ruim 50.000 inwoners. De stad heeft ruim 8 kilometer aan witte zandstranden. Het is de meest populaire vakantiebestemming onder de rijkeren van Thailand, waarvan velen er een tweede huis hebben.

In Hua Hin vind je diverse soorten accommodaties, van luxeuse kleine hotels met uitstekende faciliteiten tot eenvoudige guesthouses. In Hua Hin kun je vele sportieve activiteiten ondernemen als golfen, wedstrijdvissen en duiken, maar ook een bezoek brengen aan themaparken en pretparken, musea en botanische tuinen. 's avonds biedt Hua Hin een spannende nachtleven met een verscheidenheid aan restaurants, nachtclubs, bars, disco's, cocktailbars en cabaret. Hua Hin kan onbezonnen, gewaagd en zijn en biedt alles wat je van een internationale strand resort kan verwachten.


Stranden

Vanuit Hua Hin is het eiland Koh Tao met de boot te bereiken.


Hua Hin Weer en klimaat

Periode december t/m april is het droge seizoen (december-april). In mei arriveert de moesson. Het regent enigszins in de maanden juni tot en met augustus voordat de zwaarste regenbuien in september beginnen en tot en met november aanhouden.

Weersverwachting in Hua Hin


Bezienswaardigheden en activiteiten in Hua Hin


 1. De berg Khao Tekiab met op de top een tempel. Hiervandaan heb je een mooi uitzicht op Hua hin en de zee. De berg ligt aan het einde van het strand.
 2. Nationaal Park Khao Som Roi Yot.
 3. Het Nationale Park Kaeng Krachan.
 4. De berg Khao Hin Lek Fai, met park. Vanaf de berg is er een mooi uitzicht over de stad
 5. Ratchaniwet Marukhathaiyawan Paleis of het Paleis van Hoop en Liefde. Dit paleis ligt tussen Hua Hin en Cha Am. is gebouwd in 1923 door koning Rama V.
 6. Het Rajabhakti Park met zeven levensgrote beelden van prominente Thaise koningen.
 7. Hua Hin Beach strekt zich uit over ongeveer zes kilometer, in het zuiden van een rotsachtige landtong richting Kao Takiap, met een boeddhistische tempel.
 8. Hua Hin Railway Station wordt door sommigen gezien als de mooiste treinstation avn Thailand. Het houten gebouw was vroeger een koninklijke paviljoen in Sanam chandra Paleis, in de provincie Nakhon Pathom. Het werd in 1967-1968 verplaatst en herbouwd in Hua Hin. Op het terrein staat een oude 305 Unit Baldwin stoomlocomotief tentoongesteld.
 9. De nachtelijke straatmarkt.
 10. De berg Kao Takiap. Deze heuvel ligt vier kilometer van Hua Hin en heeft tempels. Het biedt uitzicht op de stad.
 11. Khao Hin Lek Fai. Drie kilometer ten westen van het district Hua Hin, is 162 meter hoog. Op de top is een openbaar park en uitzichtpunten.
 12. Kao Tao. Dertien kilometer ten zuiden van Hua Hin, is er na een kilometer een weg naar links die leidt naar de twee stranden Hat Sai Noi en Hat Sai Yai, en een traditioneel vissersdorp.
 13. Pa La-U Waterval. Deze 11-tier mooie waterval, ongeveer 60 kilometer ten westen van Hua Hin, is in een altijdgroene bos, met vogels en vlinders in overvloed.
 14. De tempel Wat Huay Mongkol was de thuisbasis van de zeer populaire monnik Luang Pu Thuat. Hij was beroemd om zijn "wonderen". In opdracht van de koningin van Thailand herbergt de tempel Huay Mongkol een grote standbeeld van Luang Phor Thuat in een parkachtige setting.
 15. Suan Son Pradiphat Beach ligt 8 kilometer ten zuiden van Hua Hin en is eigendom van het Thaise leger.
 16. Plearnwan. Dit is een eco-dorp en bevindt zich tegenover de koninklijke residentie van Klai Klangwan, het koninklijk paleis in Hua Hin.
 17. Sam Phan Nam Hua Hin Floating Market. Deeze drijvende markt voegt een nieuwe winkelactiviteit toe voor de bezoekers in aanvulling op de vele bestaande markten, zoals een kunstmatige oude markt, een kunstmarkt, avondmarkt, vlooienmarkt, als ook supermarkten.
 18. Hua Hin Floating Market. De tweede drijvende markt, herschept de sfeer van oude Hua Hin met koloniale gebouwen ontwerpen en beschiktn over meer dan 130 winkels en 30 houten boten, waar warme maaltijden, snacks en drankjes worden verkocht.
 19. Wat Ao Noi. Deze gouden teakhouten tempel bevindt zich aan van de voet van een rotsachtige berg waar je trap kunt beklimmemn naar een grot met een paar liggende Boeddha's.
 20. Hua Hin Jazz Festival vindt elk jaar in juni plaats op het strand. Het evenement trekt jazz-musici van wereldklasse uit Thailand en het buitenland aan.
 21. Ko Sai is de grootste van een groep van drie rotseilandjes ook bekend als "Pran Rocks", uit het vissersdorp van Khao Takiab, net ten zuiden van Hua Hin. Het ligt 2 kilometer uit de kust. Ko Sai heeft een maximale lengte van 0,4 kilometer en het hoogste punt is 35 meter. Lokale touroperators noemen het "Eiland van de Leeuw" (Ko Singto) en organiseren regelmatig sightseeing en snorkelexcursies naar het eiland. De andere twee eilanden zijn Ko Sadao en Ko Khi Nok.
Meer informatie over Hua Hin en Cha Am