Koh Samui Thailand


Koh Samui is het op twee na grootste eiland van Thailand, na Phuket en Koh Chang, en één van de populairste bestemmingen voor reizigers. De laatste jaren ontwikkelde Ko Samui zich tot een tropische strandbestemming maar wist daarbij haar oorspronkelijke charme te behouden. Ko Samui heeft van alles te bieden, van witte stranden met palmbomen, tropische jungles tot een levendige uitgaansleven. De populairste stranden van Koh Samui zijn Chaweng, Lamai, Bophut en Maenam.
Op Koh Samui vind je vele soorten accommodaties zoals bungalows, villa's en tot vijfsterren resorts. Voor ieder wat wils. De vele soorten restaurants nodigen je uit om er heerlijk te dineren en de massage en kuuroorden zorgen voor de nodige ontspanning.
In Koh Samui zijn vele sportieve activiteiten te ondernemen als kanoën, zeilen, duiken, golfen, zeevissen, fietsen. Er is ook veel te bezichtigen waaronder watervallen, tempels, jungles, dierentuinen, slangen- en krokodillenfarms. Dagtrips naar de buureilanden Koh Pha Ngan, Koh Tao en het Maritiem Nationaal Park Angthong zijn eveneens de moeite waard.

Koh Samui informatie


Koh Samui ThailandDuiken

Koh Samui is een fantastische bestemming om te duiken. Rond Koh Samui, Koh Tao en Koh Phangan vind je namelijk een aantal van de beste duiklocaties in de regio Zuidoost-Azië. Verder zijn duikplekken ten zuidwesten van Koh Samui in de buurt van Ban Phang Ka en ten noordwesten van Koh Samui bij het Ang Thong National Marine Park.
Koh Samui duiken en duikscholenBereikbaarheid per vliegtuig en boot

Koh Samui is goed bereikbaar. Er zijn directe vluchten naar de luchthaven Samui Airport vanuit Bangkok, Phuket, Chiang Mai, Kuala Lumpur, Singapore en Hongkong.
Vanaf Suratthani kun je per veerboot naar Ko Samui. Vanuit Chumphon zijn de eilanden Koh Samui, Koh Pha Ngan en Koh Tao bereikbaar met de catamaran-speedboot (Lomprayah Hoge snelheid Catamaran) Je kunt tickets online boeken.
Koh Samui KaartKaart van Koh SamuiKoh Samui Weer en klimaat

Koh Samui heeft een tropisch klimaat. In de maanden april tot en met september varieert de temperatuur tussen de 24 en 35 graden Celcius. In de rest van het jaar is de minimum temperatuur 20 graden en maximum 32 graden Celcius. De droogste periode in Koh Samui is van februari tot en met juli. In augustus begint de zuidoostmoesson op te komen en duurt deze tot en met december.
Weersverwachting Koh Samui
Meer informatie over Koh Samui