Koh Samui Informatie


Het eiland Koh Samui is het grootste eiland van Thailand en trekt reizigers uit de hele wereld aan. Haar natuurlijke schoonheid en het prettige tropische klimaat van Koh Samui maakt dit mooie eiland één van de meest favoriete vakantiebestemmingen in Thailand.
Het eiland Koh Samui ligt ongeveer 80 kilometer uit de kust van Thailand in het midden van de azuurblauwe wateren van de Andaman Zee. Ko Samui is beroemd om haar stranden en de adembenemende zonsondergang. De beste stranden van Ko Samui zijn Chaweng Beach en Lamai Beach. Daarnaast is Koh Samui ook geliefd om de vele watersporten die je er kunt beoefenen, waaronder duiken en snorkelen.
Het boeddhisme is één van de belangrijkste invloeden in Thailand en dat wordt weerspiegeld in de tempels, zoals de Grote Tempel van Boeddha, die het eiland typeren.


Stranden

De belangrijkste stranden van Koh Samui zijn:
 1. Nathon, Samui's haven en bestuurlijk centrum, maar met weinig toeristische attracties
 2. Mae Nam, een rustig en prachtig strand aan de noordkust
 3. Bophut, bekend vanwege het vissersdorpje, ontspannen maar snel groeiend
 4. Bang Ruk, op de noordoostelijke punt, huis van de "Grote Boeddha"
 5. Choeng Mon - rustig strand aan de noordkust
 6. Chaweng, het grootste en meest ontwikkelde strand aan de oostkust, met een typische mix van luxehotels en backpackers guesthouses, en een wild nachtleven.
 7. Lamai, De "tweede" strand van Ko Samui. Deze ligt ten zuiden van Chaweng, met voornamelijk backpackers

Restaurants in Koh Samui

De reizigers die voor hun vakantie naar Koh Samui komen hoeven zich geen zorgen te maken over wat ze in Ko Samui kunnen eten, want er is een groot aantal restaurants te vinden die gerechten uit verschillende landen serveren.
Je kunt in Ko Samui kiezen voor zowel de lokale als internationale keuken. Er zijn behalve restaurants met Thaise gerechten ook restaurants van onder andere de Italiaanse, Chinese, Mexicaanse, Zwitserse en Japanse keuken. De talrijke restaurants van Koh Samui zijn vooral gevestigd in Chaweng Beach, Lamai Beach, Maenam Beach, Bophut Village en Big Boedha Beach. Wat en waar te eten in Ko Samui is geen moeilijke keuze want met zo veel verschillende restaurants kom je zeker aan je trekken.


Uitgaan in Koh Samui

Koh Samui in Thailand is bekend om zijn drukke nachtleven met vele disco's, bars en nachtclubs. Zodra de zon ondergaat openen de talrijke nachtclubs, bars en disco's hun deuren om de feestvierders naar binnen te lokken. Het uitgaansleven van Koh Samui wordt door zowel jong als oud bezocht en je ziet elke nacht mensen die veel moeite hebben genomen om zich in schitterende kostuums uit te dossen.
De meeste nachtclubs en bars zijn gevestigd aan de talrijke stranden van Koh Samui zoals Chewang Beach, Bophut Beach, Maenam Beach en Big Buddha Beach.

In de bars en pubs van Koh Samui zijn vaak live-optredens van bandjes en is de sfeer erg ontspannen. De nachtclubs van het eiland openen 's avonds om ca. 10 p.m. en blijven open tot in de vroege ochtend. Hier kun je kijken naar cabaret- en dansvoorstellingen. Populairste nachtclubs van Koh Samui zijn Groen Mango en Cabaret Christy.
Het uitgaansleven van Ko Samui is beroemd om haar glamour en kleuren. Je zult er zeker een prima tijd hebben.


Koh Samui weer en klimaat

Ko Samui heeft een tropisch klimaat. In de maanden april tot en met september varieert de temperatuur tussen de 24 en 35 graden Celcius. In de rest van het jaar is de minimum temperatuur 20 graden en maximum 32 graden Celcius.
De droogste periode in Koh Samui is van februari tot en met juli. In augustus begint de zuidoostmoesson op te komen en duurt deze tot en met december.

Koh Samui weersverwachtingTempels op Koh Samui

 1. Wat Phra Yai met de Grote Boeddha
 2. Wat Kunaram Tempel met de gemummificeerde Monnik
 3. Wat Sumret met vele Boeddha beelden
 4. Wat Laem Sor met de weelderig versierde Pagoda (Chedi) en de Khao Chedi
 5. Wat Sila Ngu, dat deze tempel schijnt een relikwie van de Heilige Boeddha te hebben
 6. Wat Plai Laem, deze zeer kleurrijke tempel heeft een beeld van de Boeddha Guanyin met 18 armen, dat in een meer vol vissen staat
 7. Wat Lamai, de voornaamste tempel van Koh Samui

Belangrijke attracties en bezienswaardigheden van Koh Samui

 1. Namuang Waterval
 2. De Grote Boedhha in de Phra Yai Tempel
 3. Hin Lad waterval
 4. Teakhouten huis bij Bhan Tal, met 150 jaar het oudste huis van Koh Samui
 5. De Vlindertuin Na Tian
 6. Slangenboerderij (Snake Farm)
 7. Duiken (Scuba Diving) en snorkelen, vele duikscholen op Koh Samui bieden duiklessen en duikexcursies o.a. naar de naburige eilanden Koh Tao en Koh Phangan
 8. Paradise Park Farm
 9. Samui nightlife, de bars en disco's zijn voornamelijk in Chaweng en Lamai te vinden
 10. Thai Boxing in Chaweng Stadion en Lamai Stadion
 11. Jungle tochten, beleef de prachtige flora, fauna en watervallen van Koh Samui

Golfen

 1. Santiburi Samui Country Club, gelegen op een berg met een fantastisch uitzicht over het eiland Ko Samui (18 holes)
 2. Royal Samui Golf and Country Club, met luxe clubhuis en ontspanning (18 holes)
 3. Bophut Hills Golf Club (9 holes), met caddy om je clubs te dragen, clubhuis met bar en restaurant
Meer informatie over Koh Samui