Krabi ThailandKrabi Thailand


1. Krabi informatie

Krabi ligt aan de kust van de Andaman Zee en heeft een overvloed aan schilderachtige landschappen. Krabi is het voorbeeld van perfecte harmonie met de natuur. Overweldige kalkstenen rotsen, mooie witte stranden, verfrissende watervallen, bijzondere zeegrotten, adembenemende onderwaterwereld en spectaculaire eilanden als Koh Phi Phi en Koh Lanta. Daarnaast heeft Krabi nog verscheidene Nationale Parken met meer dan 130 eilanden.
Voor de toerist zijn er vele activiteiten te ondernemen: boottrips, rotsen beklimmen, trekking, zeevissen, duiken, snorkelen tot eenvoudigweg lekker luieren op de parelwitte stranden van Ao Nang.

Krabi informatie


2. Ao Nang

Ao Nang (of Ao Phra Nang) ligt 20 kilometer van Krabi Stad en het vliegveld Krabi Airport. Het is een zeer populaire toeristische bestemming geworden met een uitgebreide keuze aan accommodaties, van eenvoudige guesthouses tot zeer luxe 4 sterren hotels.
Ao Nang is zeer populair bij gezinnen vanwege zowel de locatie, landschap, strand als de talrijke watersportactiviteiten. Ao Nang heeft vele restaurants, duikscholen, reisbureaus, kleermakerswinkels, bars en terrassen. Ao Nang is ook het startpunt voor de longtail-boten naar Railay Bay en de nabijgelegen eilanden.


Kh Phi Phi Thailand
Koh Phi Phi3. Koh Phi Phi

Tot de mooiste eilanden van de wereld behoren zeker Koh Phi Phi Don en Koh Phi Phi Le. Deze eilanden liggen 40 kilometer van Krabi en kunnen ook vanaf Phuket in 2 uur met de boot worden bereikt.
Koh Phi Phi Don is het eiland waar alle tropische resorts zijn gevestigd evenals restaurants, winkels, banken en duikscholen. In de laatste jaren heeft zich een levendige uitgaansleven ontwikkeld bij Ton Sai en Lo Da Lam Beach, terwijl de stranden aan de oostkust van Koh Phi Phi Don een stille en meer vredige sfeer bieden.
Er zijn geen wegen op het eiland zodat de enige manier van vervoer met de boot of te voet is. De kleurrijke onderwaterwereld nodigt de bezoeker uit om er te duiken en te snorkelen. En wat je zeker niet moet missen is een dagtrip naar "Viking Cave" bij het naburige eiland Koh Phi Phi Le, waarvan het strand Maya Beach beroemd is geworden door de film "The Beach".

Kho Phi Phi


4. Bereikbaarheid per bus en vliegtuig

Krabi ligt op een afstand van ruim 800 kilometer van Bangkok. De snelste manier om er te komen is met het vliegtuig. Dankzij de internationale luchthaven Krabi Airport dat 15 kilometer van de stad Krabi ligt kunnen er zowel binnenlandse als internationale vluchten hier landen. Een vlucht van Bangkok naar Krabi duurt ongeveer 1,5 uur.
Krabi heeft geen directe treinverbinding. Via de weg is Krabi bereikbaar vanuit de provincies de provincies Trang, Surat Thani en Nakhon Si Thammarat. Er is ook een busdienst die rechtstreeks van Bangkok naar de stad Krabi loopt. Deze busreis duurt ongeveer 12 uur. Een nachtbus is dan het meest ideale.

Krabi Kaart

Krabi Thailand


5. Het weer en klimaat in Krabi

Krabi heeft een tropisch klimaat. In de maanden april tot en met september varieert de temperatuur tussen de 24 en 35 graden Celcius. In de rest van het jaar is de minimum temperatuur 20 graden en maximum 32 graden Celcius. De droogste periode in Krabi is van februari tot en met juli. In augustus begint de zuidoostmoesson op te komen en duurt deze tot en met december.

Krabi Weersverwachting