Pattaya Thailand


Pattaya ligt 147 kilometer ten zuidoosten van Bangkok aan de Thaise Golf. Het is de meest populaire bestemming voor een strandvakantie in Azie en is in trek bij zowel families, stelletjes als singles. De ontspannen tropische sfeer van Pattaya staat voor een gedenkwaardige vakantie. In Pattaya vind je diverse soorten accommodaties, van luxeuse kleine hotels met uitstekende faciliteiten tot eenvoudige guesthouses. In Pattaya kun je vele sportieve activiteiten ondernemen als golfen, wedstrijdvissen en duiken, maar ook een bezoek brengen aan themaparken en pretparken, musea en botanische tuinen. 's avonds biedt Pattaya een spannende nachtleven met een verscheidenheid aan restaurants, nachtclubs, bars, disco's, cocktailbars en cabaret. Pattaya kan onbezonnen, gewaagd en zijn en biedt alles wat je van een internationale strand resort kan verwachten.
Ondanks dat Pattaya voornamelijk bekend is vanwege de gogo bars en het sekstoerisme trekt de stad ook gezinnen en zonaanbidders aan.


Pattaya Thailand


Direct ten zuiden van Pattaya ligt Jomtien (Chom Tien of Chom Thian). Deze plaats is populair bij toeristen, voornamelijk bij expats. Hier is het relatief schoner en rustiger. Het strand van Jomtein heeft een aantal luxe vakantieresorts en een enorme amusementenpark met een waterpark, achtbaan en tal van andere attracties.
Op ongeveer 8 kilometer voor de kust van Pattaya ligt het eiland Ko Lan of Koraal Eiland (Coral Island). Het eiland staat bekend om de prachtige kristalblauwe zeewater en witte zandstranden. Echter door dynamietvissen zijn de koraalriffen zwaar beschadigd en grotendeels verdwenen.

Pattaya informatie


Bereikbaarheid per bus of taxi

Ongeveer 30 kilometer ten oosten van Bangkok ligt de internationale luchthaven Suvarnabhumi. Pattaya ligt op ongeveer 120 km van de luchthaven Suvarnabhumi (BKK) en 147 kilometer van Bangkok. Met taxi of bus is Pattaya vanaf het vliegveld en duurt de rit tussen 90 minuten tot 2 uur.

Pattaya Weersverwachting


Pattaya Weer en klimaat

Pattaya heeft een tropisch klimaat met temperaturen die gedurende het jaar niet veel te variëren. De gemiddelde dagtemperatuur ligt rond de 30 graden Celsius overdag en 25 graxden Celsius 's avonds. De regio krijgt het grootste deel van de neerslag in de maanden juni tot en met oktober. De beste tijd om Pattaya te bezoeken is van half november tot februari, wanneer het niet erg warm en relatief droog is.

Weersverwachting in Pattaya