Pattaya informatie


Pattaya behoort tot een van de meest geliefde toeristenbestemmingen van Thailand en ligt aan de oostkust van Thailand aan de Golf van Thailand. Pattaya is de ultieme vakantiebestemming voor jouw rust en vermaak. Pattaya is een ware paradijsbestemming met uitstekende hotels en resorts, fabelachtige golfbanen, prima restaurants en vele winkels, overvloed aan watersporten, en het slapeloze nachtleven.
Pattaya heeft keuze uit vele soorten hotels, van luxueuze hotels tot goedkope maar toch comfortabele budgethotels. In Pattaya hebben zich ook enkele wereldberoemde hotelconcerns gevestigd zoals Sheraton, Marroitt en Best Western.

Sinds 1960 heeft Pattaya een voortdurende verandering ondergaan van een klein vissersdorp naar een verleidelijke stad met beach resorts en een uitbundige nachtleven. Deze Thaise toeristenbestemming is een zeer geliefde vakantieverblijf in Azië geworden. De toeristen komen niet alleen naar Pattaya voor de mooie witte zandstranden en de avontuurlijke watersporten, maar ook voor de diverse bezienswaardigheden, activiteiten en bruisende uitgaansleven. De bekenste stranden van Pattaya zijn Pattaya Beach, Jomtien Beach, Naklua Beach en Bang Saray Beach.


Naklua, Pattaya en Jomtien Beach

Van zonsopgang tot zonsondergang zijn de stranden van Pattaya constant levendig met watersporters en zonaanbidders. Na het donker verplaatst de actie naar de straat, als feestvierders de geëlektrificeerde uitgaansleven ontdekken tot in het ochtendgloren drinken en feesten.
Pattaya heeft haar imago van een louche badplaats deels ontgroeid en is een bestemming voor een breder publiek geworden. Voor singles, koppels en families heeft Pattaya voor elk wat wils.
De atmosfeer van Naklua Beach, Pattaya Beach en Jomtien Beach zijn totaal verschillend. Naklua is rustig en 'meer Thai', maar heeft de beste stranden. Jomtien heeft een ontspannen en relaxte tempo. Daarentegen heeft Pattaya de reputatie van een partybestemming. Afhankelijk van wat voor soort vakantie je zoekt zal er zeker een perfecte plek voor je zijn.


Het nachtleven van Pattaya

Pattaya staat bekend als een party-stad en het is een reputatie dat het terecht verdient. De stad is bezaaid met een nachtleven aan geweldig hotspots en eetgelegenheden van zeer uiteenlopende smaken. Afgezien van de wereldberoemde Walking Street is de stad ook de thuisbasis van een aantal eerste klasse cabaret, beachclubs en Muay Thai boksen-stadions. Walking Street zelf is de meest populaire plek om 's nachts naar toe te gaan. Het is een kilometer lange straat met vele go-go bars, restaurants, discotheken, nachtclubs en bars. Elk zijstraat is meer van hetzelfde, waardoor de hele zuidkant van de stad een wirwar van nachtleven en vermaak is, met vrijwel voor elk wat wils.
Walking Street is in feite een deel van Pattaya Beach Road. Het opmerkelijke aan Pattaya Walking Street is dat er zoveel te zien en te doen is, en dat het is zo dicht op elkaar gepakt is dat je een week lang elke nacht ver kan besteden dat je nog steeds elke avond nieuwe plekken vindt.


Bezienswaardigheden en activiteiten in Pattaya

 1. Walking Street, met aan beide zijden van de weg evenals in de vele zijstraten discotheken, pubs, restauranten and gogo bars. Na 18.00 uur wordt deze weg afgesloten voor verkeer. vooral daarna komt de straat tot leven met neonlichten, muziek, verkopers en straatoptredens.
 2. de Phra Tamnak Hill, een ideaal plek om de baai van Pattaya te zien.
 3. Pattaya floating Market, een markt van winkels en kraampjes met souvenirs, vruchten, voedsel, kunst, kunstnijverheid en kleding, evenals regelmatige culturele shows en demonstraties.
 4. de boeddhistische tempel Wat Yannasangwararam, gebouwd in 1976 in de Chinese stijl.
 5. de tempel Wat Phra Yai (of "Big Buddha Hill"). Een 18 meter hoge Boedhha staat op de top van Pratumnak Hill, een 100 meter hoge heuvel tussen Pattaya en het strand van Jomtien. De bloemenkransen en de geur van wierook zorgen voor een reflectieve stemming waarin je de vele kleinere boeddhabeelden, de uitzicht op Jomtien Beach, en het paviljoen hal met een prachtig geschilderde mozaïek op de muren, kunt verkennen.
 6. Sanctuary of Truth (:Tempel van de Waarheid), op de landtong ten noorden van Wongamat Beach. Het is een bijzondere tempel van teakhout, die vertelt over het belang dat religie, filosofie en kunst hebben gespeeld in de menselijke ontwikkeling en dwaasheid bij het verwaarlozen van moraliteit en spiritualiteit in het streven naar materialisme.
 7. Har Rock Cafe.
 8. het Flessen Museum met meer dan drie honderd miniaturen van bekende wereldmonumenten in flessen.
 9. het Million Year Stone Park en korkodillenfarm (Pattaya Crocodile Park) met een zeldzame verzameling van flora en fauna.
 10. de dierentuin Sri Racha Tiger Zoo dat onderdak biedt aan majestueuze Bengaalse tijgers.
 11. het Olifanten Dorp (Elephant Village) met opwindende olifantensafaris(aan de Phonpraphanimit Road).
 12. het houten kasteel Sanctuary of Truth (Prasat Satchatham)
 13. Mini Siam heeft interessante replica's van miniatuurtempels en -paleizen.
 14. het Alcazar Cabaret Show en Tiffany Show tonen briljante voorstellingen, uitgevoerd door als vrouw verklede dansers.
 15. Suan Nong Nooch, tropische tuin in typisch Thaise stijl. Deze botanische tuin van 2,4 vierkante kilometer staat overvol met bijzondere bloemen, displays en aangelegde tuinen. Meer dan 670 inheemse en hybride soorten orchideeën, ontwerpen van 17e-eeuwse Franse tuinen, replica van Stonehenge, en diverse shows met klassieke Thaise dansen, boksen en drums.
 16. Waterpretpark Pattaya Park aan de Jomtien Beach, naast hotel Pattaya Park Beach Resort.
 17. Cartoon Network Amazone Waterpark in de buurt is groter en spectaculairder dan elk in zijn soort in Thailand. Met 30 enorme waterattracties en glijbanen en a Disneyworld mascottes, shows, all-round waterplezier voor het hele gezin.
 18. Khao Pattaya View Point op de Pratumnak Hill is de beste uitkijkpunt in de regio Pattaya en de plek om dag en nacht te bezoeken.
 19. Underwater World Pattaya, het grootste aquarium van Azie. Het heeft een tunnel van meer dan 100 meter lang die verdeeld is in een aantal zones.
 20. Phanaraks Park, een resort met visvijvers waar je vanuit je bungalow kunt vissen.
 21. Ko Lan of Koraal Eiland (Coral Island) is een klein eiland ligt op ongeveer 8 kilometer van Pattaya, te bereiken met een speedboot of de veerboot. Koh Lan staat bekend om de prachtige kristalblauwe zeewater en witte zandstranden. Met een lange strook van ongerepte witte zandstrand, geen hoogbouw en weg van de civile beschaving. Omdat het eiland niet zo ver weg is kunnen bezoekers gemakkelijk in de ochtend naar toe gaan, en er voor een paar uur om laat in de middag weerterug op Pattaya Beach aan te komen. Hier kun je ook diverse watersporten beoefenen.
Meer informatie over Pattaya