Thailand Bestemmingen


Thaise steden, plaatsen en eilanden


De meeste vakantiegangers naar Thailand bezoeken de toeristische en meest favoriete vakantiebestemmingen van Thailand. Diverse steden en plaatsen in Noord, Midden en Zuid Thailand, populaire toeristische badplaatsen en unieke top locaties, maar ook de mooiste bounty eilanden in de Golf van Thailand en de Andaman Zee hebben de voorkeur. In de wintermaanden zijn Phuket, Koh Chang, Koh Phi Phi en Pattaya de populaire winterzonbestemmingen van Thailand.
Hier belichten we met name de minder toeristische vakantieresorts en de rustige, privé eilanden van Thailand, die populair zijn bij backpackers en reizigers die de drukte en massatoerisme mijden.


Thaise eilanden


De eilanden van Thailand zijn geroemd vanwege de helder blauwe zeewater, witte zandstranden omringd door wuivende palmbomen, gezellige barretjes en de vele prachtige duik- en snorkellocaties.
De meest populaire Thaise eilanden zijn Phuket, Koh Samui, Koh Phi Phi, Koh Samet, Koh Tao en Koh Lanta. Koh Phi Phi en Koh Tao zijn favoriet voor duikvakanties.

Minder toeristisch is het eiland Koh Lanta dat in de Andaman Zee ligt tussen de Phi Phi eilanden en het vasteland van Thailand. Het eiland is een geliefde vakantiebestemming onder toeristen die op zoek zijn naar rust en stilte maar ook voor duikers en snorkelaars.


Thailand vakantiebestemmingenDe eilanden van Koh Naka zijn twee vrij onbekende kleine eilanden (Koh Naka Yai en Koh Naka Noi) die bij de noordoostelijke kust van Phuket liggen. Deze rustige bounty eilanden zijn vrijwel onontwikkeld en beschikken over een prachtige natuur en witte stranden met palmbomen. Vanuit Phuket kun je deze eilanden op een dagexcursie bezoeken. Op het eiland Koh Naka Yai zijn ook enkele resorts waar je langer op Koh Naka kan verblijven en relaxen in de natuurlijke en rustige omgeving.


Verder naar het oosten van Phuket en Koh Naka liggen de Koh Yao eilanden (Koh Yao Yai en Koh Yao Noi). Op het eiland Koh Yao Noi ligt het Koh Yao Island Resort, een luxueus oord van rust met een prive-strand en permanent uitzicht op de karstformaties. Koh Yao Noi is een betrekkelijk kleine eiland van ongeveer 6 bij 12 kilometer en heeft 4.000 inwoners. In een tour van een paar uur met de auto kun je de gezellig aandoende dorpen en vissersplaatsjes bezoeken en genieten van het uitzicht op zee, rijstvelden, rubberplantages.

Het Tarutao Nationaal Marine Park ligt eveneens in de Andamanse Zee. Het bestaat uit 51 eilandjes waaronder Koh Tarutao, Koh Adang en Koh Lipe. Koh Adang is 6 kilometer lang en 5 kilometer breed. Je komt hier voornamelijk om er te relaxen, maar ook om te duiken of snorkelen naar het prachtige onderwaterwereld met koraalriffen. Op het eiland zijn eenvoudige bungalows en tenten.

De eilanden Koh Muk (Koh Mook), Koh Laoliang en Koh Bulon Le liggen vrij dicht bij elkaar in het zuiden van Thailand, richting de grens van Maleisië. Het zijn kleine eilanden, met mooie witte stranden en prachtige rotsformaties, omgeven door de fel blauwe water van de Andaman Zee. Je bent er weg van de drukte van de stad en kunt er heerlijk relaxen en luieren. Daarnaast kun je er ook diverse activiteiten ondernemen zoals mountainbiken, wandelen, snorkelen, duiken en excursies ondernemen naar nabijgelegen eilandjes.

Het eiland Koh Tao ligt in de Golf van Thailand en is met boot vanuit Hua Hin en Koh Samui te bereiken. Het is een prive eiland met maar één hotel. Het eiland is bekend om de beste duikplekken in de Golf van Thailand. Op het eiland is een schildpadden opvangcentrum gevestigd. Ten zuiden van Koh Tao liggen de eilanden Koh Phangan, Koh Samui en het Ang Thong National Marine Park. Dit gebied in de Thaise Golf is de ideale bestemming om te duiken.

Koh Mak ligt in de Golf van Thailand, in de buurt van het eiland Koh Chang. Het eiland is in particulier bezit. Het aantal bedden op het eiland is beperkt tot 2.000, waardoor massatoerisme hier geen kans krijgt. Van Koh Mak wordt gezegd dat het de mooiste stranden van thailand heeft.

Eilanden van ThailandThaise vakantieresorts


De meer toeristische vakantiebestemmingen zijn Pattaya, Krabi, Phuket en Hua Hin.
Minder bekend, maar bijzonder mooie strandplaats is het schiereiland Railay aan Andaman Zee, de westkust van Thailand.
Railay is een avontuurlijke bestemming, met mooie stranden en een ontspannen sfeer. Het wordt door torenhoge kalkrotsen afgescheiden van het vaste land en is daardoor alleen per boot via de Andaman Zee bereikbaar. Railay is een kleinschalige strandplaats met beperkt aantal accomodaties en facliteiten. Het is vooral een populaire bestemming onder backpackers. Je vind er goedkope bungalows, guesthouses en hotels.
De provincie Krabi bevat meer dan 80 kleinere eilanden waaronder Koh Lanta en Koh Phi Phi. Ook Railay ligt in de provincie Krabi.


Thaise Steden en plaatsen


Steden en plaatsen met bijzondere bezienswaardigheden en hoogtepunten zijn Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai, Kanchanaburi, Sukhotai en Ayutthaya.
Meer informatie hierover vind je op de volgende pagina's:


Bangkok

Chiang Mai

Kanchanaburi

Koh Pha Ngan

Koh Samet

Koh Samui

Koh Tao

Krabi en Koh Phi Phi

Pattaya

Phuket